Håbomoderaterna bjöd in till medlemsmöte 5/12 2010.

Den här söndagen, som också var 2:a advent, innehöll flera politiska möten.
Moderaternas nya KF-grupp startade eftermiddagen med sitt gruppmöte inför morgondagens kommunfullmäktige.
Därefter sammanträdde oppositionen i form av M,Kd,C och Fp.
Sist men inte minst var det kallat till medlemsmöte i Håbomoderaterna. Ordförande Carina Lund hälsade alla medlemmar välkomna och tackade alla de som ställt upp i valrörelsen för ett gott jobb.
Hon poängterade att det nu var viktigt med Alliansbyggande. För oss Håbomoderater gäller det att vi ska matcha fram en ny kommunalrådskandidat, eftersom Nina gått vidare till landstinget som landstingsråd.
Carina lämnade sen över ordet till Nina som pratade om att partiet gjort en valanalys på riksnivå. Det var ett historiskt val på riksnivå med ytterligare en mandatperiod med borgerlig regering.
I Håbo röstade mer än 42% på Moderaterna men valde att rösta på andra partier lokalt eftersom vi nådde bara 27% i kommunen. Cirka 180 mindre röster det här valet gjorde två mandat mindre för oss.
Denna form av röstsplittring är vi inte ensamma om. Det förekommer över hela Sverige. Ofta finns det lokala partier med i bilden.
Vi kan konstatera att vi behöver bli bättre bland de unga väljarna. Det är också så att vi inte gynnats av att ta ekonomiskt ansvar och vi har fått klä skott för saker som inte varit direkt vårt område.
Vi kan också konstatera att vår förändringstakt också haft effekt mot oss. Det är alltså inte alltid positivt att ha en stark förändringsagenda. En del känner otrygghet i detta.
Frågor och svar samt kaffe,pepparkakor och lussebullar hanns också med i mötet.


Ordförande Carina Lund hälsar medlemmarna välkomna till mötet.


Ett tjugotal medlemmar kom för att lyssna på hur vi nu kommer att arbeta i opposition.

Text och foto: Nils-Åke Mårheden

© Moderata Samlingspartiet i Håbo