Håbomoderaterna hade medlemsmöte i Skokloster den 5:e december 2007

Håbomoderaternas sista medlemsmöte för året hölls i Skokloster. Kvällen började med glögg och pepparkakor i Sjövillan.
Därefter följde en specialvisning för medlemmarna av Skokloster slott i ficklampors sken. Det var en speciell känsla att få se det fina slottet i den atmosfären!
Det var ganska kyligt i slottet så det var skönt att sedan komma tillbaka till Sjövillan för att inta en god middag som var kalvfilé med potatiskaka och svamp, levererad av Värdshuset.

Vår ordförande Karl-Henrik Nanning berättade om hur arbetet i föreningen fortskred med bland annat fokus på den nya kampanjgruppen. Vi ska synas under hela mandattiden och inte bara vid val!
Han tackade också medlemsgruppen för en perfekt ordnad kväll.
Vår nya Kultur- och Fritidsnämndsordförande, Lennart Carlsson berättade också om processen med ny Kultur- och Fritidschef.
Kommunalrådet Nina Lagh berättade sedan om det aktuella politiska arbetet i kommunen. Hon betonade, precis som Karl-Henrik sagt tidigare, att samarbetet i majoriteten fungerar alldeles utmärkt.
Tyvärr konstaterade hon att vi inte har pressen med oss. Dessa fokuserar mycket på oppositionen.
Hon berättade också om de möten som hon och Carl-Johan Torstenson (Bildningsnämndens ordförande) har varit med på de två senaste dagarna på Västerängsskolan.
De har haft ett styvt jobb med att förklara beslutsprocessen kring en eventuell friskolas etablering i kommunen. En sak är klar och det är att inga beslut ännu är fattade!

Till kaffet talade Carl-Ulrik von Essen om Skoklosters historia och han var mycket glad över att medlemsmötet förlagts hit. Han hoppades att denna majoriteten ytterligare sätter Skokloster på kartan.
Som avslutning höll Sten-Olof Hellgren en information kring sitt engagemang för moderat miljöpolitik, med tonvikt på Mälarens vatten och de 16 nationella miljömålen.
Kvällen avslutades med att Karl-Henrik tackade för att så många kommit, önskade God Jul, och påminde om att den 10:e januari 2008 kommer nästa medlemsmöte att vara med en gäst som både sitter i partistyrelsen och som EU-parlamentariker: Christofer Fjellner.
Christofer är ju ursprungligen från Enköping och vill gärna hålla kontakten med sin hembygd och länet. Missa inte detta medlemsmöte!


Förväntansfulla medlemmar innan visningen av Skokloster Slott i ficklampors sken.


En god middag efter Slottsvisningen


Kommunalrådet Nina Lagh informerar om det politiska läget.

Text och foto: Nils-Åke Mårheden

© Moderata Samlingspartiet i Håbo