Kommunal rikskonferens 16-17/4 2010
i Göteborg med 2500 moderater!

Årets kommunala rikskonferens hölls i Göteborg och Uppsala läns moderater hade bland annat chartrat en buss för att ta sig dit. Totalt hade cirka 80 moderater från länet mött upp varav 13 från Håbo.
Det var imponerande 2500 moderater som samlats i Göteborg. Trots vulkanens vrede på Island hade de flesta lyckats ta sig till Göteborg. Till och med en hel del från norrland som egentligen skulle ha flugit.
Vi välkomnades av Kommunala samrådsgruppens ordförande Charlotte Nordström och därefter kom partisekreterare Per Schlingmann och talade om vägen till valseger.

Seminariepass 1 började sedan.
Undertecknad var på ett seminarium som tog upp kampanjande med hjälp av sociala medier. Det hölls av Anna König Jerlmyr som bland annat bloggar i Expressen där hon duellerar med (s) Luciano Astudillo.
Gäster var Henrik Kelfve, Sigtuna, Kent Persson, Örebro, som är en känd moderat bloggare samt moderaternas kommunikationschef Per Henriksson.

Efter lunch höll finansminister Anders Borg ett bejublat tal i kongressalen.
Talet finns här: Anders Borg

Därefter var det ett pass där samtliga moderata talesmän/kvinnor inom de olika politikområdena utfrågades. Av dessa är just nu 8 ministrar.

Seminariepass 2 gick undertecknad på "Frihandeln och dess motståndare". Föreläsare på seminariet var handelsminister Ewa Björling, europaparlamentariker Christofer Fjellner samt ledarskribent Per Gudmundsson.

Seminariepass 3 deltog undertecknad i ett seminarie som hölls av moderaternas näringspolitiske talesman Tomas Tobé och vårt kommunalråd Nina Lagh.
Nina berättade om de insatser som gjorts för företagandet i Håbo kommun. Dialog med företagare och besök ute bland företagen är viktigt. På ett år gjordes över 100 företagsbesök.

Kvällen ägnades åt mingel, buffé och dans.

Lördagen inleddes med seminariepass 4 där undertecknad gick på "Hur blir din kommun en vinnare". Föreläsare var bland annat Kristina Alvendahl, stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholm.

Därefter samlades vi alla i kongressalen igen för att lyssna på vår partiordförande och statsminister Fredrik Reinfeldt. Talet på en timme visade på alternativen i svensk politik och hur viktigt det är att vi lyckas få förnyat mandat ytterligare 4 år.
Talet finns här: Fredrik Reinfeldt

Sist men inte minst presenterade Per Schlingman förvalskampanjen med ett övergripande budskap som är rättvisa.
Information om förvals kampanjen här: Förvalskampanjen

Alla fick en lunchpåse med sig när det var slut och den kom väl till pass på bussresan hem sedan. Alla i Uppsala läns buss var nöjda och glada på vägen hem och peppade inför valrörelsen!


Del av Statsminister Fredrik Reinfeldts tal på film.


Moderater på väg in i kongressalen.


Håbobänken i kongressalen.


Kongressalen var jättelik och rymde 2500 moderater på en gång!


Partisekreterare Per Schlingmann håller tal och beskriver vägen till valseger.


Seminarie om sociala medier. Anna König Jerlmyr och Kent Persson på scenen.


Finansminister Anders Borg håller sitt bejublade tal. Stående ovationer!


Alla moderata talesmän/kvinnor frågas ut. 8 ministrar.


Seminarie om frihandel med handelsminister Ewa Björling, europaparlamentariker Christofer Fjellner samt ledarskribent Per Gudmundsson.


Seminarie om stark politik för företagande med kommunalråd Nina Lagh och moderaternas näringspolitiske talesman Tomas Tobé.


Naturligtvis ska välkomstdrinken till middagen vara blå! Erik, Björn H, Katarina och Björn F ser fram emot kvällen.


Vår partiordförande och statsminister Fredrik Reinfeldt håller sitt tal.

Text och foto: Nils-Åke Mårheden

© Moderata Samlingspartiet i Håbo