7 länsförbund höll lyckad konferens i Uppsala 20/10 2012

Höstens flerlänskonferens tog fasta på att vi nu är i halvtid på den här mandatperioden och det är hög tid att fokusera på valåret 2014.

Länsförbundet i Uppsala stod som värd och vi var på det fina Uppsala Konsert & Kongress.
Två gäster från partiledningen gästade oss och det var statsminister Fredrik Reinfeldt och partisekreterare Kent Persson.

Förmiddagens seminariepass innehöll föreläsningar om valformalia, lokalt Allianssamarbete, rekrytering/medlemsvärvning, arbetslinjen och sociala medier.

Efter seminariepassen samlades vi i stora salen och fick höra ett fantastiskt tal av vår statsminister Fredrik Reinfeldt.
I ett timslångt tal framhöll han vikten av att hålla kontroll på Sveriges ekonomi och samtidigt våga göra framtida investeringar. Fredrik Reinfeldt beskrev att ett parti behöver vara i ständig rörelse. Den stora faran för ett parti är att luta sig mot historiska segrar, menade han och sa att det viktiga men svåra är att förändra sig. -Rörelse betyder att förändra sig och det är det värsta vi människor vet. "Det är bra för grannen men jag behöver det inte". Socialdemokraternas hela idé är att älska vad de en gång var. Det man signalerar är kärlek till partiet, sa Fredrik Reinfeldt och menade att Moderaterna i stället måste fortsätta vara i rörelse och ha en bred bild av samhället.

Efter lunch startade seminariepass 2
Dessa innehöll lokalt utvecklingsarbete/ledarskap, lokalt kampanjarbete, Att nå medial framgång samt arbetslinjen och sociala medier.
Undertecknad var med på seminariet om Att nå medial framgång som Tomas Tobé höll i. Många bra tips att ta med sig!
Efter kaffepaus var det så dags för vår partisekreterare Kent Persson att tala om hur vi lägger upp strategin för hur vi vinner valet 2014.

Vi sex Håbomoderater som var med på flerlänskonferensen var överens om att det varit en lyckad dag!


Håbomoderater träffade en av våra riksdagsledamöter, Jessika Vilhelmsson på konferensen.


En del av konferensdeltagarna som väntar på statsministern.


Fredrik Reinfeldt höll ett suveränt tal på cirka en timme.


"Vi måste vara ett parti i ständig rörelse!".


Magnus Graner tackar Fredrik för ett mycket inspirerande tal.


Vice gruppledaren i riksdagen, Tomas Tobé pratade om att lyckas i media.


Partisekreterare Kent Persson avslutade konferensen med peppning inför valet 2014.

Text och foto: Nils-Åke Mårheden

© Moderata Samlingspartiet i Håbo