EU-parlamentsvalet den 13:e juni!

Valansvariga för Moderaterna i Håbo

Nils-Åke Mårheden och Ann-Christine Gudmundsson


Nedanstående insändare insänd till BUB-bladet den 18:e maj 2004.

EU-parlamentsvalet - Rösta på våra M-kandidater!

Den 13:e juni är det val till EU-parlamentet. För oss Moderater i Håbo är valet lätt. Christofer Fjellner från Enköping och MUF’s ordförande är vår kandidat. Han återfinns på 4:e plats på Moderaternas lista. Att sen Ulrika Karlsson från Uppsala finns på 14:e plats är en bonus! Båda dessa kandidater kommer till Håbo Kommun under valrörelsen. Ulrika den 3:e juni och Christofer den 12:e juni. Passa på att komma till vår valstuga vid centrum i Bålsta och ställ frågor till våra kandidater!
Varför ska du då rösta på Moderaterna och även kryssa Christofer i EU-valet? Jo, vi vill ha ett starkt men begränsat EU. Klåfingrighet och byråkrati är inte det EU ska utvecklas mot! Tänk på det som är grundtanken med EU. Fri rörlighet av varor, kapital och människor och ett helt och fritt Europa. Den 1:a maj var en festdag för Europas folk. Då blev 10 nya länder medlemmar i EU och äntligen känns Europa helt efter 2:a världskriget och efter kommunismens förtryck av östeuropa. Ett citat från Christofer: "Mitt Europa är ett mellanstatligt samarbete för att undanröja gränser, tullar och regleringar. Den frihandel som gjort Europa rikt skapar också välstånd i resten av världen om vi låter andra få njuta av den på samma villkor som vi själva. I mitt Europa sysslar inte politiken vare sig med den grymma jordbrukspolitiken eller regionbidragskarusellen. Att styra sina liv får människor själva göra."
Vi vill alltså undvika att EU utvecklas till en ännu större byråkrati. Vi eftersträvar en effektiv förvaltning och tar därmed parti för att skattebetalarnas pengar hanteras restriktivt! En princip som gäller för oss moderater från kommunal förvaltning och hela vägen till EU.

Nils-Åke Mårheden
Anki Gudmundsson,

Moderaterna i HåboBoka redan nu in torsdagen den 3:e juni för att prata med Ulrika Karlsson vid vår valstuga!

Christofer kommer till oss lördagen den 12:e juni, alltså dagen innan valet.
Ett perfekt tillfälle att träffa 4:e namnet på Moderaternas lista!

EU-parlamentets vice talman Charlotte Cederschiöld kommer den 2:a juni till vår valstuga! Missa inte henne!


Uppdaterad 20:e maj 2004
Synpunkter på innehållet? Kontakta webbmaster
© Moderata Samlingspartiet i Håbo